kuvat Niina Peltola

Bovenop Clivia Heeler  "Via"

 

http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=ER50932%2F07&R=900

 

29.03.2014 Meillä koitti surun päivä. Via rakkaamme kuoli tapaturmaisesti vain kuuden ja puolen vuoden ikäisenä. Loputon ikävä jäi. 

 

 

 

Via on kahden meiltä lähteneen heelerpentueen emo.

 

Luonteeltaan Via on mukavuudenhalunsa ja kainalokoiramaisuutensa lisäksi äärimmäisen leikkisä, vinkuvat lelut ja erilaiset pallot ovat kaikkein lähimpänä Vimpulan sydäntä, ja eipä niillä muut koirat meillä usein ehdi leikkiäkään koska rouvakoiralla on tapana keräillä aarteet itselleen. Via rakastaa myös uimista ja se uikin varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn saakka sujuvasti ihan kelistä riippumatta.

 

Paimennustaipumusta rouvakoiralla vaikuttaisi jonkin verran luonnostaan olevan, se kyllä näyttäisi jollain tapaa pyrkivän kuljettamaan meidän pässiköitä, tosin pässit kulkisivat ihmisen perässä ihan ilman kulkua ohjaavaa koiraakin.. Mutta ei kerrota sitä Vialle.

 

Äitikoirana Via on ollut loistava, astumiset, tiineysajat sekä synnytykset ja pentujen hoito on onnistunut lähes oppikirjanomaisesti. Myös pennuista on tullut mukavaluonteisia ja nättejäkin, virallisia terveystuloksia niiltä toistaiseksi vielä odotellaan, mutta mitään paljaalla silmällä näkyvää ongelmaa ei ole kellään ollut.

 

Siitä huolimatta kaksi pentuetta tälle rouvalle on mielestäni tarpeeksi, ja se saa nauttia "pelkän" seurakoiran roolista tästä eteenpäin.

 

Via ei ikinä ole oppinut tykkäämään näyttelyistä, joten silläkään puuhalla emme sitä enää rasita, näytelköön ne jotka siitä nauttivat.

 

 

 Via pääsi myös luonnetestiin Helsinkiin 22.9.2013 (Auli Kiminki ja Pirjo Ojala-Laine), tässä osa-aluepisteet. Hieno tulos mammalta. :)

 

BOVENOP CLIVIA HEELER (Bonnemin's Kvarts - Bovenop Xylitol Heeler)
Toimintakyky +1 kohtuullinen
Terävyys +3 kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu +2 kohtuullinen
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti +2 kohtuullisen vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +2a luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
Laukaspelottomuus ++ laukauskokematon
Yhteensä 144 p.

 

 

kuvat Niina Peltola