Fin Mva PullMoon Miss Panhead  "Hippo"

 

 

 http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=ER19599%2F11&R=900

 

Hippo on steriloitu suunnitellusti toisen pentueensa jälkeen tammikuussa 2016.

 

Hippo on Vian ja Morizin (Dreamdust Samvais) pentueen ensimmäisenä syntynyt möhkötyttö, josta syystä kutsumanimeksikin jäi Hippo.

 

Pentueesta oli tarkoitus sijoittaa narttupentu, mutta tämä perätilassa syntynyt ja jo elottomaksi luulemani pallero (joka ensimmäisten hengenvetojensa jälkeen antoi kyllä kuulua koko keuhkokapasiteetilla, että ollaan sitä elossa.. ) vei koko perheen sydämet ja loppujen lopuksi sen kotiinjäämisestä ei tarvinut edes juurikaan keskustella.

 

Hippo on selvästi terrierimäisempi luonne kuin äitinsä, ja todellinen osallistuja. Se olisi mielellään mukana aivan kaikessa, ja monessa se saakin olla. Se nauttii autoilusta ja saunomisesta, nukkuu äitinsä tapaan sängyssä ja tähystää sohvan selkänojalla kaikki kulkijat.

Navettaan sen pääsy piti evätä jo ensimmäisenä kesänä, koska se saalistaa hiirten ja myyrien lisäksi myös aikuiset kanit ja kanat. Lampaitten kanssa tulee kyllä toimeen loistavasti ja jos ohjata osaisi, niin kyllä näistä heelereistä paimenen apulaiset varmasti saisi.

 

Hippo myöskin valioitui heinäkuussa 2013 Oulun näyttelyssä. Olemme ipanastamme kovin ylpeitä! :)

 

Kävimme yhdistyksen järjestämässä luonnetestissä neitosten kanssa, ja Hipponen osoittautui yllättävän jähmeäksi toimintakyvyltään kun oltiin poissa kotikentältä. Toki kyllä tiesin että äitinsä on topakampi, mutta olisin olettanut toimintakykyä Hipoltakin vähän enemmän löytyvän testitilanteessa, tuo osa testiä tuli pienoisena yllärinä myös muille katsomassa olleille perheenjäsenille. Kotona ei voisi uskoa että toimintakykyä puuttuu, mutta koti onkin aina koti ja eri asia. :)

Taisteluhalun pienuus ei niinkään yllättänyt, leikin muodossa tuolla ei muutenkaan juuri sellaista toimintaa ole, tappaa se kyllä kyselemättä ja nopeasti navettaan päästessään kanat, kanit ja rotat, muttei leiki esim. vetoleikkejä. Luultavasti yksi syy tähän on myös se, että äiti Via ei anna. :D

Muuten hyvin odotetun näköinen tulos. :)

 

Hipon luonnetestin osa-alueet:

22.9.2013 Helsinki (Auli Kiminki ja Pirjo Ojala-Laine)

 

PULLMOON MISS PANHEAD (Dreamdust Samvais - Bovenop Clivia Heeler)
Toimintakyky -1 pieni
Terävyys +3 kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu -2 riittämätön
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti +2 kohtuullisen vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +2b luoksepäästävä, hieman pidättyväinen
Laukaspelottomuus ++ laukauskokematon
Yhteensä 74 p.